Gelombang Rakyat

BLOW - Pasai Ape Wa Dah Dak Bacyia Paper..?

Zizi Cucu Tok Bebayang Acheh

Dak ade sorang pon yang nanye Wa, pasai ape Wa Dah Dak Bacyia Paper!

Jadek, Wa cite jer Lah.

Malu gak, cite bile orang dak nanye...kan bang?

Tapi ape kan daye, Wa dah round habes bloggoworld, dak ade ape satu pon nan Wa syiok nak pos. Jadek tima Lah seade nye ye?

Semenar nye, Wa beli paper kalau ade duit. Jikalau tak ade duit? Ya, betoi!

Tak ramai orang tahu, semenarnye Wa tak reti bache. Dulu Wa tak pass skolah.

Duduk ngan Tok Wa, iya suruh Wa skolah, tapi Wa jadek School Runner. Yes, I run away from school.

Jadek, Wa semenarnya Bute huruf, Celek gambor.

Kalau Wa ade duit lebeh, Wa beli paper, Wa nengok gambor.

Tapi, bukan gambo itu ler kan..? Manusia nan dak dibagi nengok itu Lah yang nak dinengok.

Macyiam Wa pon, jikalau diberi ditunjuk pon Wa tak bleh nengok.

Tau dek Tok Wa, siap Wa..!

Iya bleh tau, sbab, doa afdol iya suruh Wa hapal, lesap dari ingatan Wa.

Tapi, mesej Wa kat sini, pasai ape Wa dah dak bacyia paper, ialah, Wa syiok bacyia pos kat blog.

Wa carik Blog nan Blogger nye pos, Wa bleh gelak mengkekeh-kekeh.

Sukar deh..!

Dak manyiak Blog gitu, dak manyiak Blogger gini.

Selain Husin Lempoyang, jenuh gak carik.

Ari ni Wa jumpe satu Blog baik punyia.
The Malay Male.

Ini Blogger nye...

amir hafizi
Amir Hafizi is the sexiest man on Earth. His chest is as thick as any redwood trunk; from which hangs two great boughs of heavily muscled arms and one minor but strong branch of solid wood somewhere down there.
View my complete profile

Syiok Wa bacyia blog iya. Wa gelak terkekeh-kekeh.

Wa harap satu ari nanti, iya sudi jadi Presiden Amerika ganti Barrack Obama.

Serius Wa cakyiap Lu.

Tabek spring..!

2 comments:

Isa said...

ZiZi,

Lu kalau ala luit, lu jangan beli paper, baik lu masuk tabung lagi baguih.

Itu paper pun celita talak bagus punyia, manyak tipu, itu nombot ekor juga ala betui...

Lu jangan beli paper mau nengok nombot ekor, nanti wa lepot sama lu punyia latok.

Lia sama wa manyak kamcing wooo...
lu apa tau... lu tiam2 duduk... blaja baca... nanti boleh jali pandai macam lu punya latok dan wa juge.... ha..ha..ha..

Tok Bebayang Acheh Dan Cucunya ZiZi said...

Wa baru jah lawat blog Pak Chik ISA, cantek plak layout iya.

Blum nak komen, sbab isu nya, Wa blum ikut suka aku.

Nanti Wa lawat lagi.

Wa ade tabung. Tapi Wa pecahkan lebih manyiak kali dari Wa masyiuk kan duit.

Nombot ekor? Mana ader. (Kenyit!)

Pak Chik kamcing sama Tok Wa...ye bang?

Iya mana ada kawan di kalangan ADUN..?

Espesyeli Bukit Puchong..!

Hahahahaha...