Gelombang Rakyat

BLOW - Syok Baca Pos Terkini Hamirdin - Bukit Mongolia..!

Cucu Cina AchehZiZi,

Cucu Tok Acheh Pedagang Cina

Ahli BLOW - Blogger Wawasan
Prima Maya Bloggers Network @ Selangor Malaysia

Memanglah, jika dulu jika sarapan tak baca paper, atau jika nak deras paling tidak baca tajuk dan tengok gambar..memang itu pagi yang macam orang order nasi bungkus kerana terlupa sama ada dia sudah makan kah belum.

Kekosongan!

Kini ramai dah rakan tidak membaca paper. Beli jauh sekali. Jika ke kedai runcit, lalu di meja bersusun akhbar, renung seimbas dan kata, "Poorah!"

Namun, tetap benar George Gerbner - Uses And Gratification, bahawa manusia terus mencari dan membaca informasi untuk merasa puas mengetahui apa yang berlaku di persekitaran, terutama yang terkini politik Malaysia.

Satu sumbernya ialah Blog.

Ramai Bloggawan hebat. Seorang daripadanya...

PROFESSOR DR. HJ. HAMIRDIN BIN ITHNIN

PROFESSOR DR. HJ. HAMIRDIN BIN ITHNIN
My Photo
Hamirdin b Ithnin
View my complete profile

http://hamirdin.blogspot.com/

Pos nya memang menarik. Terutama pos terkini pagi ini dibaca...

Bukit Mongolia?

Wakakah..!

Klik ini, jom...

http://hamirdin.blogspot.com/2009/02/dua-bukit-dan-dua-batu.html

6 comments:

Cikli said...

salam..

sekarang orang yang hanya baca utusan dan berita harian jd katak bawah tempurung.

dollah yankee said...

syok tengok janggut prof, teringin nak simpan janggut macam tu.

Anonymous said...

haha 2 bukit tu lah yang membawa ke lurah bencana, 2 bukit terletak indah laksana kilimanjaro, fujiyama tegak berdiri dimakan usia, akhirnya akan lengket seperti lengketnya gunung tua ke tanah datar.

lurah dalam yang penuh gelinciran hanya akan terbuka bila 2 bukit diteroka..

2 bukit yang akan menguburkan BIJAN bermulut merah, bukit Monggolia jugalah menyebabkan ramai yang menjadi Kambing Hitam walaupun Cup 4 (C4) dah ada pada Bik Mama hahahahaha

ZiZi said...

Cikli

Bila agaknya tempurung terpelanting katak boleh baca info dari sumber sebenarnya...

ZiZi said...

Dollah Yankee,

Lebih seronok jika janggut begitu semulajadi bila kita bertapa di bukit...

Pilih ler bukit yang best...

ZiZi said...

Anonymous

Alamak wa ni Virgin wa plak steam...