Gelombang Rakyat

biGlory - Kesian Wa Nengok Pejuang Bahasa Tolak PPSMI..! Malaysiakini

Zizi Cucu Tok Bebayang Acheh



Wa sedeh!

Kesian...

Ader nan sebaya Tok Wa...

Tergamak depa dilayan gini hanyer nak pejuang bahasa di negara sendiri...



Sumber foto berikut dari

~♥ aku ♥~

Foto Saya

~♥ UmmiAnni ♥~
email : hani_nasution@yahoo.com.my / hani.nasution@gmail.com

Lihat Profil Lengkapnya



~♥ UmmiAnni ♥~ ke (`•.¸♥ UmmiAnni ♥ ¸.•´) 3/07/2009 11:04:00 PM












Kat Malaysiakini:
  • Bantah PPSMI: Penganjur ikut arahan polis
    Jimadie Shah Othman | Mar 6, 09 7:57pm
  • anti ppsmi math and science education in english school childrenPerhimpunan membantah Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) diadakan di Masjid Negara sebagai mengikut arahan polis.LAGI
  • Tujuh pemimpin GMP dibenarkan
    Cuba berunding dengan polis
Adeh!

3 comments:

muadzam said...

sebelah pihak termasuk sasterawan negara membela bahasa melayu....tapi pihak satu lagi tu bela bahasa apa lak?....bahasa toki dia bukan bahasa melayu kot....ada jugak manusia bangang yg menentang pembelaan bahasa ibunda...ke yang larang tu pakai salak je macam anjing....x tau berbahasa....mungkin la tu abg zz....kalau diorang pakai menyalak je sama2 dia...x leh buat ape la....menyalak la smpai mampus...he he

muadzam said...

sebelah pihak termasuk sasterawan negara membela bahasa melayu....tapi pihak satu lagi tu bela bahasa apa lak?....bahasa toki dia bukan bahasa melayu kot....ada jugak manusia bangang yg menentang pembelaan bahasa ibunda...ke yang larang tu pakai salak je macam anjing....x tau berbahasa....mungkin la tu abg zz....kalau diorang pakai menyalak je sama2 dia...x leh buat ape la....menyalak la smpai mampus...he he

A said...

Memang dah sah sekarang, dari gambar2 ganas yang ditunjukkan ala zionis itu dan meng'quote' kata Pak Sheikh Telok Intan - zionis Melayu- polis2 ni semua gian nak membantai orang. tak menyempat2 lagi kalau boleh tembak dah lama diorang tembak.

patutnye dihantar diorang ni semua ke Palestine tu tolong tembak menembak bagi pihak Hamas tu lawan dengan israel, baru lepas gian kot.
najib pulak, senyap jer apasal?
kekejaman ni memang dah darah daging depa semua.

Mari kite ramai2 tanya pada Raja dan Sultan semua apa kata kerabat diraja tentang isu bahasa ni?