Gelombang Rakyat

BiGlory - Nak Tanya SPRM Adakah Satu Pemimpin Politik Terkecuali Dari Siasatan..? Malaysiakini

Zubli Zainordin

P
emaju Masyarakat


biGlory

Blogger Rakyat Malaysia

Ingin sangat nak tahu supaya ada penjelasan pihak SPRM.

Soalannya adakah satu pemimpin politik yang jika diadu apa sekalipun tidak akan disiasat.

Apatah lagi didakwa.

Cukup sekadar dia nafikan dan tidak kertas siasatan dibuka fail.

Atau sesiapa buat aduan mengenainya termasuk statutory declaration, maka pengadu akan disiasat dan kemungkinan didakwa.

Dulu ada kedengaran tiada siapa dikecualikan. Namun adakah perubahan terbaru perihal ini?

Sekira ada penjelasan demikian, senanglah Rakyat Malaysia.

Tahu sudah siapa yang tidak boleh diadu walaupun ada bukti dan sebagainya.

Sekadar bertanya ya.

Sudi jawab, maka jawablah.

Sebab semakin ramai di kalangan Rakyat Malaysia mula nampak adanya kemungkinan dan kebarangkalian begitu.

Ambil contoh berikut:

Malaysiakini melaporkan...

  • 'Seret ke mahkamah, saya dedah Najib'
    Mar 4, 09 11:56am
  • SPRM didakwa tidak berminat menyiasat aduan seorang pemimpin PKR berhubung dakwaan perucubaan Datuk Seri Najib Razak merasuah Adun Pakatan Rakyat agar melompat parti bagi menjatuhkan kerajaan Perak.LAGI
  • Berkali-kali dihubungi oleh polis
    Ada bukti, termasuk rakaman perbualan

    Sepenuhnya:

    http://www.malaysiakini.com/

Jika tiada begitu, siapakah pemimpin selainnya.

Atau bagaimana sebenarnya..?

Reblog this post [with Zemanta]

4 comments:

muadzam said...

x pe la abg zz....atas dunia boleh la....kat akhirat nanti....sebesar zarah pun dikira....biarla dia puas dulu....nanti puas la tu....kalau x puas jugak.....sampai masa baru dia tahu.....tp kita rakyat malaysia ni jugak yg jd mangsanya....i tak rela u...auuooowwww

Eyes Wide Open said...

isu ni dah diaaam aje lepas repot...bagusla abg Fauzi ni berani cabar Najib.

baik dia ambik bodyguard dan cuti panjang di golok sementara isu ini belum selesai

Zubli Zainordin said...

Muadzam,

Macam gitulah manusia. Kalaulah dia nak makan zarrahpun kita tak kisah. Tapi bila Rakyat Malaysia dianiaya dan Negara Malaysia dibenani, maka I pun tak rela u...auuooowwwwdotcom.

Zubli Zainordin said...

Eyes Wide Open.

Memang dia berani. I pun fikir, elok jugak cadangan you. Else akan ada pulak yang, "You've been erased"...payah...