Gelombang Rakyat

biGlory - Nan Ngesyiok Nyer Chyiaper Dpt Projek Nyaplai Decoder Digital TV Neh..? Malaysiakini

centreImage via Wikipedia

Zizi Cucu Tok Bebayang Acheh

Wa bacher neh..!

The Star OnLine lapor:

Published: Saturday March 7, 2009 MYT 12:25:00 PM

Malaysians have to buy decoder for digital TV by 2015

By TEH ENG HOCK

KUALA LUMPUR: Malaysians will have to buy a special decoder to access free digital TV by 2015 as all Asean countries will stop analog broadcasting by then, says Information Minister Datuk Ahmad Shabery Cheek.

Yu all obserb yer, chiayer dapat kontrek nyaplai alat a sepesyel decoder neh..!

Hehehehe...

RM 100 umpamer nyer kali 1 Juta penggona, braper masyiuk?

Jiklau free digital TV nak akses kena baiy a sepesyel decoder, tdak Lah pree ngat. Kena bayau gak.

Erm...tak yah Lah kot.

2015 Internet lagi canggih..!

Lagi pon ader ker rancangan baik punyia kat saluran depa nii chyiaper dok tonton..?

Nii klau orang ramai bisin, kensiel.

Klau Pakatan Rakyat jadi gomen, free ler nii.

Aper pon PRU 13 tdak usah Lah pangkah BN langsong.

Zero samer dia.

Aper lagi depa dok plan nak nayer kiter...

Kat Malaysiakini:
  • Why BN cannot reform itself
    Ong Kian Ming | Mar 7, 09 6:12pm
  • March 8 anniversary BN is structurally incapable of introducing reform in ways that can win back a significant proportion of the vote it lost in March 2008.MORE
  • Umno at the top of BN food chain
    MCA has never stood for press freedom
So, tolak yer..!

Reblog this post [with Zemanta]

2 comments:

sheikh teluk intan said...

Betoi kata yeop bang, internet la nih pun kita boleh tengok tv satu dunia, walaupun agak slow dan selalu terencat.

Tapi tahun 2015, rasanya teknologi internet akan berkembang 20 kali ganda dari ari ini. Berdesup lajunya..yeop bang..

Zubli Zainordin said...

Sheikh Teluk Intan

Jadi nyer Yeop bang oii, siapa Lah nak nonton stesen kodhi rancangan kodhi itu?

Mula RM 300 satu.

Semua pakat tak usah beli.

Kalau 3 sposen atau RM 3 boleh ler kot, tapi tak nonton jugak...