Gelombang Rakyat

BLOW - Keberjenakakahkakan BN Di Perak - Siapa MB..?

Cucu Cina AchehZiZi,

Cucu Tok Acheh Pedagang Cina

Ahli BLOW - Blogger Wawasan
Prima Maya Bloggers Network @ Selangor Malaysia

Internet terlalu laju, sehingga wa tak boleh pos apapun. Sabar...

Tapi bila dapat line clear sedikit, bukan hentak tangan di meja, malah ketawa berdekah-dekah. Cara pemimpin UMNO dan BN menawan Perak.

Satu keberjenakakahkakan yang melucukan. Di mana Para Pelawak telah memilih satu lagi Pak Lawak bakal mereka tabalkan sebagai MB baru.

Sedangkan Muhammad Nizar Jamaluddin masih sah sebagai Menteri Besar Perak.

Jadik, siapakah BN nak tabalkan sebagai MB baru Perak..?

Entah Lah.

Menurut Blog notoumno, Radenjowo mempamerkan gambor ini weh..!


http://notoumno.blogspot.com/2009/02/mb-baru-perak-gagal-berbahasa-mandarin.html

Nanti kita sahkan betoi ke tidak...

3 comments:

paloi bin mulau said...

Assalamualaikum,
kalau di malaysia ramai orang muda yg cerdik umur amno tak lama. kalau ramai org muda suka dgn amno panjang le usia mereka. natijah dari peritiwa ini adalah persepsi. persepsi yg akan timbul dari perbicaraan 2 adun bebas itu kelak.

apakah Sultan Azlan membenarkan umno mengambil kuasa di perak untuk rakyat menilai moral yg ada dlm amno? apakah ini balasan Sultan Azlan terhadap amno yg pernah menghina institusi raja suatu ketika dulu?

berbagai kemungkinan boleh difikirkan. sbb itulah teman katakan org muda yg cerdik akan menentukan pada pru akan datang. buat rakan2 dlam PR terimalah keputusan Sultan Azlan dgn redha. walaupun kecewa teruskan perjuangan. perjuangan mencelikkan anak muda.

myMiGrasi said...

Cadangan kepada semua orng perak; jika DYMM Sultan tidak perkenan mambubarkan DUN, org2 perak semua jom pakat tukar address dalam IC korang ke negari lain.. biar dlm record xde dah org perak.. tapi boleh ke buat mcm ni? tolong pikirkan

ZiZi said...

myMiGrasi

apa pun keputusan kita Rakyat Malaysia di Perak mesti menang dan dapat manfaat.