Gelombang Rakyat

BLOW - Terima Kasih Major (rtd) Ramli Kongsi - Propaganda Media Setelah Perak Dirampas..!

Cucu Cina AchehZiZi,

Cucu Tok Acheh Pedagang Cina

Ahli BLOW - Blogger Wawasan
Prima Maya Bloggers Network @ Selangor Malaysia

Syukran ya akhi...

Siapa Major (rtd) Ramli Ab Rahim?
http://xmcoverload.blogspot.com/

Selanjutnya...

Blog Inventor

My Photo
Ramli Abdul Rahim
Formerly the RMAF Press Liaison Officer in MINDEF. He owns a company and runs communication consultancy. semalamdijakarta@yahoo.com
View my complete profile

Lagi blognya...belajar darinya perihal sahabat.

An Iranian, an American and a Malaysian - Disney World, Orlando, 1974
13 hours ago

Kami kenal gitu-gitu 1980an. Namun kini semakin rapat. Dia pelawat dan pembaca BLOW.

Seminggu ini, dia dapat melihat melalui pandangan seninya, saya macam terkial-kial keseorangan di Blog ini, hanya mahukan kebenaran-Nya tegak. Yang Haq menumbangkan yang bathil.

Maka dia hadir dengan membekalkan maklumat.

Terkini maklumat yang dikongsikan dengan saya ialah...Propaganda Media setelah Perak dirampas.

Umpamanya:

Informasi Total oleh Muhammad Nizar Jamaluddin, dilaporkan kepada audiens, oleh media mereka, sama ada diedit atau disiar sebahagian.

Distortion of Information!

Lagi...

Mesej pemimpin penguasa di bahagian media mereka ini ialah - Nizar Derhaka.

Siapa kata begitu, awas pemimpin ini. Perhatikan mulutnya, kita ketahui keladak hatinya.

Media mereka pun dengan isyarat itu kini menjalankan rencana selari dengan The Grand Design.

Bahawa Pakatan Rakyat, pemimpin, pengikut, dan penyokong, dipamerkan dengan gambaran buruk. Ini bermotif menutup keburukan UMNO BN merampas Perak dengan keji.

Jika sesiapa boleh sampaikan mesej kepada Anwar Ibrahim, * Please STOP using PC. Buruknya melebihi baik. Information are now distorted.*

Sebarkan informasi hanya melalui Blog Anwar Ibrahim, Blog Lim Kit Siang, Blog Husam Musa, umpamanya. manfaatkan the Alternative Media. Lantik Bloggers Network @ Malaysia sebagai media rasmi.

Kita tidak mahu kalah dalam InfoPsyBerWar kini.

Tewas bila sebahagian Rakyat Malaysia sah memang Pakatan Rakyat jahat. Sebahagian lagi keliru akan tindakan baik Pakatan Rakyat namun buruk juga yang nampaknya. Selainnya tidak kisah pun atau belum ambil ikhtibar.

Sudah mula dirasai bahawa, Rakyat Malaysia mula rasa nak muntah dengan propaganda media mereka.

Kini Rakyat Malaysia dahagakan maklumat sebenar dari Pakatan Rakyat.

Akan lekakah pemimpin Pakatan Rakyat?

Media mereka bukan media kawan yang memihak kepada perjuangan atau penjelasan pemimpin Pakatan Rakyat.

Jadi, manfaatkan media Pakatan Rakyat sendiri..! Please...

10 comments:

mangchikla said...

major Ramli nih dulu pegawai bomba TUDM ke ATC ke ADC?

ZiZi said...

Mangchikla,

Best he answer that to you directly, himself.

Kan?

Yet,

I prefer to read your posts at your blog...

mangchikla said...

zizi, ciakkkkk!!

ZiZi said...

Mangchikla,

Seronok ye bang..?

Nampak sepasang kasut pun kasut lah ye dak?

Share lah information kat sini, barangkali berguna untuk semua.

mangchikla said...

muakakkkaka aiiii takkan marah Zub.... Maj Ramli n i used to work together. An so r your friends Rainizuddin, Ishak, Zulkifri Umar ..muakaakkakakaka.... email add ape Zub..

ZiZi said...

Mangchikla,

Kita ni kan Victorian..!

hahahaha...

Aku bila nak marah jer, aku ingat Mrs Kuan dan Cik Gu Samad, tak jadi marah...

Thanks for the Klu.

Major (rtd) Ramli Ab Rahim, perhaps has a photo of you, yes, without the pair of shoes.

I hope to see your photos with Boots..!

Thanks...

ZiZi said...

Major(rtd)Ramli Ab Rahim

semalamdijakarta at yahoo dot com

Aku

zublidotsdotebookatgmaildotcom

mangchikla said...

Pandaiiiiii... Actually u donno me la but i know u .. muakakakakak.... Cikgu Samad/Kuan.. agaknyer ape kabar diorang ek? Ishak Ripin masih dalam ATM ke? last i heard Zulkifri omar promoted to Lt Col. Rainuzuddin got married last year kot (Finally, alhamdulillah) I'm retired unfortunately, dah tak larat. Kawan kita yg rambot Afro 'gangster' apekename dah lupa lak, katner die ek?

ZiZi said...

Ishak Ripin ke, ingat dan ada kenangan manis dengannya.

Manis juga kenanganku bersama Aziah.

Zulkifli Omar, ayatnya aku masih ingat lagi. Apa pernah jumpa dia lama dulu.

Rainuzuddin, nengok kawen pun tak jemput aku. Deh!

Merata depa, patutnya join lah VIOBA.

Kat blog aku ni ada satu lagi victorian.

Shah Rir.

Talk only...

mangchikla said...

Shah Rir? Tak kenal. Uiiiihh Aziah lama tak dgr name tuh. Ape jadi ke die.. Ngantuk ler Zub.. Assalamu 'alaikum.